Kaksosraskaudessa vaihtoehtoja on kaksi: yleisin on vaihtoehto, jossa kaksi munasolua hedelmöittyy ja syntyy kaksoset. Toinen vaihtoehto on, että yksi munasolu hedelmöittyy ja jakautuu kahtia, jolloin syntyy kaksoset. Kolmosraskauksissa vaihtoehtoja on kolme.

Kaksosraskaudessa vaihtoehtoja on kaksi: yleisin on vaihtoehto, jossa kaksi munasolua hedelmöittyy ja syntyy kaksoset. Toinen vaihtoehto on, että yksi munasolu hedelmöittyy ja jakautuu kahtia, jolloin syntyy kaksoset. Kolmosraskauksissa vaihtoehtoja on kolme.

Mistä tietää että on identtiset kaksoset?

Mistä tietää, onko kaksoset identtiset vai ei? Kaksoset ovat identtisiä, mikäli yhden siittiön hedelmöittämä munasolu jakaantuu kahdeksi alkioksi. Raskausvaiheessa on voitu jo todeta kaksosten olevan identtisiä, mikäli heillä on ollut selkeästi havaittavissa yksi yhteinen istukka.

Tuleeko kaksoset isän vai äidin puolelta?

Niitä voivat kantaa niin miehet kuin naiset, mutta vain naisilla ko. taipumus ilmenee, koska vain naiset synnyttävät. Toisin sanoen kaksosuus kulkee perheissä niin isän kuin äidin kautta tyttärelle, joka voi saada kaksoset.

Voiko kuka tahansa saada kaksoset?

Kuka voi saada kaksoset? Kuka tahansa, jolla on mahdollisuus saada lapsia, voi saada kaksoset. Taipumus erimunaisiin kaksosiin on perinnöllistä. Identtisten kaksosten periytyminen on yleensä vähäistä.

Mikä mahdollisuus saada kaksoset?

Kaksosten saamisen todennäköisyys on noin 1,3 %. Koska kaksosuus kulkee suvuittain, niin seuraavan kaksosraskauden todennäköisyys on tätä isompi, mutta numeerista arvoa on vaikea sanoa tarkasti. Kaksien kaksosten saamisen todennäköisyys voisi olla noin 5 %, jopa vähän enemmän.

Millä raskausviikolla kaksoset syntyneet?

Kaksosraskaudet päätyvät synnytykseen tavallisesti ennen laskettua aikaa, keskimäärin raskausviikolla 36. Ensisijaisesti pyritään normaaliin alatiesynnytykseen. Kolmoset syntyvät keskimäärin raskausviikolla 33, useimmiten keisarileikkauksella.

Mikä on identtiset kaksoset?

Kaksoset ovat identtisiä, mikäli yhden siittiön hedelmöittämä munasolu jakaantuu kahdeksi alkioksi. Raskausvaiheessa on voitu jo todeta kaksosten olevan identtisiä, mikäli heillä on ollut selkeästi havaittavissa yksi yhteinen istukka.

Onko identtiset kaksoset aina samaa sukupuolta?

Identtiset kaksoset ovat aina samaa sukupuolta ja heillä on sama perimä, vaikkakin joskus mutaatiot jättävät perimään pientä keskinäistä erilaisuutta. He ovat usein samannäköisiä, mutta voivat olla myös erilaisia.

Paljonko Suomessa on kaksosia?

Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 600-700 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Neloset syntyvät Suomeen harvoin. Viitoset on syntyneet viimeksi vuonna 1977.

Avainsanat: