VarsinaisSuomi (ruots.

VarsinaisSuomen maakunta.

VarsinaisSuomi (ruots.

VarsinaisSuomen maakunta.

VarsinaisSuomen maakunta Egentliga Finland
Historialliset läänitTurun ja Porin lääni (1634–1997) Länsi-Suomen lääni (1997–2009)
MaakuntakeskusTurku
MaakuntajohtajaKari Häkämies
Pinta-ala ilman merialueita10 912,22 km² 10:nneksi suurin 2021

Mihin Hyvinvointialueeseen Turku kuuluu?

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksessa vastuu sote-palvelujen ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyy kunnilta hyvinvointialueille 1.2.2023. Lieto kuuluu Varsinais-Suomen hyvinvointialueeseen.

Onko sammakko Vaihtolämpöinen?

Sammakkoeläimet ovat vaihtolämpöisiä eli niiden ruumiinlämpö on jotakuinkin sama kuin ympäröivän ilman tai veden lämpötila.

Milloin sammakot liikkuu?

Useimmiten sammakoita tapaakin liikkumassa iltahämärissä tai yöllä. Sateella ne liikkuvat päivälläkin. Sammakkoeläimet ovat vaihtolämpöisiä eli niiden ruumiinlämpö on jotakuinkin sama kuin ympäröivän ilman tai veden lämpötila.

Missä voi nähdä saukon?

Saukkoja elää lähes kaikkialla Euroopassa, paikoitellen Pohjois-Afrikassa sekä laajalti Aasiassa. Pohjoisessa laji on levinnyt jopa Jäämeren äärille. 1900-luvulla alkanut kannan taantuminen on aiheuttanut sen häviämisen monilta alueilta. Suomessa saukon levinneisyys käsittää periaatteessa koko maan.

Paljonko maksaa Heittokuutio puita?

Polttopuun hinta on meillä seuraavanlainen:

Koivuklapi – 70 -80 € heittokuutio n. 33cm. Sekaklapi – 60 – 70 € heittokuutio n. 33cm.

Mistä erottaa minkin ja saukon?

Saukon tavoin minkki etenee parihypyin. Niiden jäljet erottaa kuitenkin toisistaan koon perusteella. Minkki jättää saukkoa pienemmt jäljet. Piisamin ja majavan jäljet taas erottaa saukon jäljistä niiden erikokoisista käpälistä – niiden etujalkoja isommat takajalat toimivat uidessa räpylöinä.

Mistä Varsinais-suomi on saanut nimensä?

Ennen kuin nimi Suomi vakiintui tarkoittamaan laajempaa aluetta ja sittemmin nykyistä Suomen valtiota, se tarkoitti VarsinaisSuomea historiallisena maakuntana tai varsinaissuomalaisten asumaa aluetta.

VarsinaisSuomen historiallinen maakunta.

Historiallinen maakunta Suomessa VarsinaisSuomi
nykymaakunnat alueellaVarsinaisSuomi
Infobox OK
Avainsanat: